Τα σήματα ΚΤΕΟ στις πινακίδες για το 2021 θα έχουν κίτρινο χρώμα - ΚΤΕΟ Σέρρες
504
post-template-default,single,single-post,postid-504,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Τα σήματα ΚΤΕΟ στις πινακίδες για το 2021 θα έχουν κίτρινο χρώμα

Τα σήματα ΚΤΕΟ στις πινακίδες για το 2021 θα έχουν κίτρινο χρώμα

Οι περισσότεροι έχουν δει και γνωρίζουν τα στρογγυλά αυτοκόλλητα σηματάκια στις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, που υποδηλώνουν ότι το συγκεκριμένο όχημα έχει ελεγχθεί σε ΚΤΕΟ.

Αυτά τα σήματα αποκαλούνται Ε.Σ.Τ.Ε. (Ενδεικτικά Σήματα Τεχνικού Ελέγχου) και αναγράφουν στο κέντρο τους το έτος μέχρι το οποίο το όχημα έχει ισχύει Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου. Επίσης για κάθε χρόνο τα σηματάκια αυτά έχουν διαφορετικό χρώμα. Περιφερειακά έχουν τους 12 μήνες του χρόνου και ο μήνας που είναι τοποθετημένος στην κορυφή, δείχνει και τον μήνα τους έτους μέχρι τον οποίο το όχημα έχει δελτίο ΚΤΕΟ σε ισχύ.Πρόκειται για ενδεικτικά σήματα αλλά από μόνα τους δεν αποδεικνύουν τίποτα. Μόνο αποδεικτικό στοιχείο για το αν ένα όχημα έχει περάσει ΚΤΕΟ και μέχρι πότε αυτό ισχύει, είναι το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου που πρέπει να υπάρχει σε κάθε όχημα που κυκλοφορεί στους δρόμους.

Μιά χρήσιμη συμβουλή: Μην προσπαθήσετε να αποκολλήσετε ένα ΕΣΤΕ από την πινακίδα ενός οχήματος. Ο τρόπος κατασκευής του εξασφαλίζει ότι αυτό καταστρέφεται κατά την αποκόλλησή του.

Αυτά λοιπόν τα σήματα, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, θα έχουν κίτρινο χρώμα για το έτος λήξης 2021. Θα επικολλούνται δηλαδή σε οχήματα που θα «περάσουν ΚΤΕΟ» μέσα στο 2019 ή σε ταξί και σε βαρέα οχήματα που θα ελεγθούν το 2020.